Αρθρίτιδα
Eλευθεριος Ι. Ζαμπακος - Ορθοπαιδικος Χειρουργος

Πέρα από τα κότσια, που είναι μακράν η συνηθέστερη παθολογία του πρόσθιου άκρου ποδός που απαιτεί χειρουργική αντιμετώπιση, υπάρχουν και άλλες παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και κάνουν το καθημερινό περπάτημα μια μικρή επώδυνη περιπέτεια.

Η αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό αρθρίτιδας και τότε μιλάμε για την εκφυλιστική αρθρίτιδα, που εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 50 – 55 ετών.
Αρθρίτιδα όμως μπορεί να εμφανιστεί και μετά από διάφορους τραυματισμούς ή παθήσεις (όπως οστεονέκρωση) όπότε μιλάμε για μετατραυματική ή δευτεροπαθή αρθρίτιδα.
Τέλος αρθρίτιδα εμφανίζεται και σε μικρότερες ηλικίες, σε πολλές ρευματολογικές παθήσεις όπως την Ρευματοειδή αρθρίτιδα όπου η επναλαμβανόμενη φλεγμονή του θυλάκου των αρθρώσεων καταστρέφει τελικά τον χόνδρο των οστών.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, λύση στα έντονα συμπτώματα του πόνου και της δυσκαμψίας μπορεί να δώσει η Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Η ελάχιστα επεμβατική εξέλιξη της Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχύου είναι η AMIS Πρόσθια Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική του Ισχίου.


Κλείστε το ραντεβού σας στο 210 3632077


Κλείστε το ραντεβού σας στο 210 3632077


Δείτε τον χάρτη με τις παθήσεις εδώ