Βιογραφικό Ορθοπεδικού Χειρούργου Ελευθέριου Ι. Ζαμπάκου

Λευτέρης Ζαμπάκος
Ελευθέριος Ι. Ζαμπάκος
Ορθοπεδικός Χειρούργος

Ο Λευτέρης Ζαμπάκος προέρχεται από μια οικογένεια με ιατρική παράδοση. Ο πατέρας του Γιάννης Ζαμπάκος ήταν από τους πρώτους Έλληνες Πλαστικούς χειρουργούς.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1969, όπου και διέμεινε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Semmelweiss της Βουδαπέστης πού θεωρείται το κορυφαίο στην χώρα με αρκετούς κατόχους του βραβείου Nobel ιατρικής και βιολογίας, να έχουν περάσει από αυτό.

Υπηρέτησε στην υπηρεσία υπαίθρου στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας και εν συνεχεία υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος σημαιοφόρος ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό, και συγκεκριμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Από το Ναυτικό αφυπηρέτησε με τον βαθμό του έφεδρου ανθυποπλοιάρχου και εν συνεχεία Εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπεδική στην 1η Ορθοπεδική Κλινική του  Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και την Ιταλία.

Από τις αρχές του 2006 ιδιωτεύει εστιάζοντας σε νέες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές τόσο στον τομέα της αρθρίτιδας (ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου / γόνατος) όσο και στα πεδία των αθλητικών κακώσεων και της χειρουργικής του άκρου ποδός και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για να ενημερώνεται για τις τελευταίες τεχνικές ελάχιστα επεμβατικής ορθοπεδικής χειρουργικής και συντηρητικής θεραπείας.